П`ятниця, 03.05.2024, 14:35
Вітаю Вас Гість | RSS
Категорії розділу
Українська Прем'єр-Ліга [1]
1 ліга [1]
2 ліга група А [0]
2 ліга група Б [0]
Євро 2012 [1]
Арсенал (Київ) [1]
Волинь (Луцьк) [0]
Ворскла (Полтава) [0]
Динамо (Київ) [2]
Дніпро (Дніпропетровськ) [2]
Зоря (Луганськ) [2]
Іллічівець (Маріуполь) [0]
Карпати (Львів) [0]
Кривбас (Кривий Ріг) [0]
Металіст (Харків) [4]
Металург (Донецьк) [0]
Металург (Запоріжжя) [0]
Оболонь (Київ) [0]
ПФК Севастополь [0]
Таврія (Сімферополь) [1]
Шахтар (Донецьк) [2]
Арсенал (Біла Церква) [0]
Буковина (Чернівці) [0]
Геліос (Харків) [1]
Динамо-2 (Київ) [0]
Дністер (Овідіополь) [1]
Енергетик (Бурштин) [0]
Закарпаття (Ужгород) [0]
Зірка (Кіровоград) [0]
Кримтеплиця (Молодіжне) [0]
ФК Львів [0]
Нафтовик (Охтирка) [1]
Нива (Вінниця) [0]
ПФК Олександрія [1]
Прикарпаття (Івано-Франківськ) [0]
Сталь (Алчевськ) [1]
Титан (Армянськ) [0]
Фенікс-Іллічівець (Калініно) [0]
Чорноморець (Одеса) [0]
Бастіон (Іллічівськ) [0]
Верес (Рівне) [0]
Десна (Чернігів) [0]
Динамо (Хмельницький) [0]
Енергія (Нова Каховка) [0]
Єдність (Плиски) [1]
МФК Миколаїв [0]
Нива (Тернопіль) [0]
Рось (Біла Церква) [0]
Скала (Моршин) [0]
ФК Суми [0]
Чорноморець-2 (Одеса) [0]
Гірник-Спорт (Комсомольськ) [0]
Гірник (Кривий Ріг) [0]
Дніпро-2 (Дніпропетровськ) [0]
Іллічівець-2 (Маріуполь) [0]
Кремінь (Кременчук) [0]
Металург-2 (Запоріжжя) [0]
Олімпік (Донецьк) [0]
Олком (Мелітополь) [0]
ФК Полтава [0]
Сталь (Дніпродзержинськ) [0]
Шахтар-3 (Донецьк) [0]
Шахтар (Свердловськ) [0]
Різне [4]
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Друзі сайту

Сайт Українського футболу

Головна » 2010 » Грудень » 31 » НСК коштуватиме $500-550 мільйонів
17:23
НСК коштуватиме $500-550 мільйонів

Новини Євро-2012

Реконструкція головної арени України до Євро-2012 обійдеться державі в $500-550 мільйонів. Про це, відповідаючи на запитання читачів сайту kоrrеsроndеnt.nеt, повідомив Віце-прем'єр-міністр — Міністр інфраструктури України Борис Колесников.
За його словами, реконструкція завжди дорожча, ніж будівництво «з нуля», а реальний кошторис перебудови столичного НСК «Олімпійський» приховувався через політичні мотиви. «Не зрозуміло, навіщо вирішили залишати скелет другого ярусу — його дешевше було вилити заново, ніж реконструювати. По суті, довелося проводити ті ж бетонні роботи, тільки зі зміцнення. Все інше, окрім каркасу другого поверху, — абсолютно нове будівництво. У результаті оновлений «Олімпійський» на 70 тисяч місць обійдеться в $500-550 мільйонів», — сказав урядовець.
Ігрове поле на НСК «Олімпійський» почнуть влаштовувати на початку весни наступного року й планують завершити у червні 2011 року.
Як повідомили Інформаційний центр «Україна-2012» у прес-службі НСК «Олімпійський», для виконання даних робіт з укладки поля вже вибрано підрядника зі світовим досвідом.
Окрім того, наступного року на євростадіоні заплановано здійснити підйом вантової системи та монтаж мембранного покриття; завершити встановлення та перевірку інженерних систем та ІТ-рішень; закінчити оздоблювальні роботи; влаштувати бігові доріжки та легкоатлетичні споруди, які відповідатимуть усім міжнародним вимогам ІАF. завершити зону гостинності та благоустрій території.
Також передбачається провести реконструкцію ТЕС-5 та будівництво Електропідстанцій «Європейська» і «Олімпійська», щоб уникнути проблем з енергопостачанням.
Повністю завершити реконструкцію євростадіону планується наступного року, після чого НСК «Олімпійський» задовольнятиме усі вимоги до стадіонів класу «Еліт».
Київський НСК «Олімпійський», реконструкція якого нині триває до Євро-2012, буде «розумним» стадіоном. Для цього арену буде обладнано сучасними ІТ-системами та інженерним обладнанням.
Як запевняють у прес-службі столичного стадіону, 2010 року було закуплено 75% необхідного устаткування, а загальна вартість сучасних ІТ-систем, екологічно безпечних та економічно виправданих інженерних рішень, сягне 40% загального кошторису перебудови.
Наразі на будмайданчику «Олімпійського» тривають роботи з улаштування систем водопроводу, енергопостачання, кондиціювання, вентиляції, слабострумових систем, систем пожежогасіння та систем теплопостачання.
На наступний рік заплановано завершення встановлення та перевірки інженерних систем та ІТ-рішень. Після реконструкції, завдяки сучасним технологіям, НСК «Олімпійський» задовольнятиме усі вимоги до стадіонів класу «Еліт».
Євро без Португалії?
Міжнародна федерація футболу (ФІФА) може призупинити членство Федерації футболу Португалії (ФФП) у своїй структурі. Причиною цього є неналежна, на думку світових футбольних чиновників, організація ФФП, повідомляє Dіаrіо de Nоtісіаs.
На 5 лютого заплановані вибори нового президента португальської Федерації, проте керівництво ФІФА в офіційному листі вже повідомило, що не визнає результати голосування.
Йдеться, що в разі, якщо до Португалії буде застосовано санкції, то всім португальським клубам доведеться припинити свої виступи в єврокубках, а національна збірна країни достроково завершить відбір до ЧЄ-2012.
Робоча назва — «Арена-Львів»
Новий львівський футбольний стадіон, що його будують до Євро-2012, має робочу назву «Арена-Львів». Про це на прес-конференції повідомив львівський міський голова Андрій Садовий. За його словами, введення в експлуатацію спортивного об'єкту заплановано на осінь наступного року.
Водночас, як повідомив пан Садовий, є пропозиція назвати міжнародний аеропорт «Львів» на честь Данила Галицького. «Я запропонував Борису Колесникову, коли він приїжджав до Львова, щоб нашому аеропорту дали ім'я Короля Данила — аеропорт імені Короля Данила», — сказав мер міста Лева.
Андрій Садовий запевнив, що роботи з будівництва стадіону та нового терміналу львівського аеропорту ведуться чітко та без збоїв.
Борис Колесников: Донецьк — відмінно!
Цьогорічну підготовку Донецька до Євро-2012 оцінено на відмінно. П'ятірку адміністративному центру Донбасу за підсумками 2010 року на нараді поставив Віце-прем'єр-міністр — Міністр інфраструктури України Борис Колесников.
За словами урядовця, наразі в Донеччині з'явилося розуміння, як потрібно готуватися до єврочемпіонату. Віце-прем'єр також зазначив, що в майбутньому Донецьк можна перетворити на Мекку для бізнесу. «2012 року в Донецьку буде свято і місто матиме шанс для розвитку. Євро — ідеальна можливість для підняття іміджу кожного приймаючого міста та України. Від того, яке ми справимо враження на туристів під час Євро, залежатиме сприйняття України на найближчі 10 років, а також можливість отримання права на проведення інших масштабних турнірів», — наголосив під час брифінгу для журналістів Борис Колесников.
Урядовець також розповів, що єдиний квиток, який використовуватиметься для проїзду в громадському транспорті всіх чотирьох приймаючих міст, коштуватиме майже 20 євро. Він діятиме з 5 червня до 1 липня 2012 року.
Нагадаємо, що сьогодні Віце-прем'єр перебуває з інспекційним візитом у Донецьку, де знайомиться з процесом підготовки регіону до Євро, а також дає оцінки роботі, виконаній 2010 року. Зокрема, Борис Колесников ознайомився з ходом спорудження нового терміналу аеропорту Донецьк, побував на будівельному майданчику готелю «Європа», відвідав реконструйований Меморіал пам'яті Героям-Визволителям Донбасу, завітав до Палацу культури імені В.В.Куйбишева, а також провів підсумкову нараду щодо підготовки Донецька до Євро цього року.
Аеропорт «Харків» буде готовий завчасно
Підготовка Міжнародного аеропорту «Харків» до Євро-2012 йде з випередженням графіків. Про це повідомив заступник генерального директора зі стратегічного розвитку компанії New Systems АМ (оператор аеропорту) Віталій Недашковський, повідомляє УНІАН.
Коментуючи процес реконструкції аеропорту, він зазначив, що наразі активною ділянкою роботи є будівельний майданчик тимчасового терміналу аеропорту. «Уже завершено роботи з облаштування фундаментів, добігає кінця монтаж основних несучих металоконструкцій», — сказав пан Недашковський. Він додав, що обсяг інвестицій у проектування та будівництво тимчасового терміналу становить 5 мільйонів доларів США, їх планують освоїти до осені 2011 року.
За словами Віталія Недашковського, під час проведення Євро-2012 тимчасовий термінал працюватиме в реверсному режимі з пропускною спроможністю 1000 пасажирів на годину. «Він виконуватиме не лише функцію забезпечення встановлених УЄФА норм пропускної спроможності аеропорту на час проведення у Харкові Євро-2012, а й стане невід'ємною частиною аеровокзального комплексу. Після проведення континентальної першості тимчасовий термінал буде перетворено на ангар для бізнес-авіації — тут забезпечуватиметься зберігання, обслуговування та ремонт літаків. Даний об'єкт буде схожий на вже споруджений у Харкові аеровокзал. Ангар матиме такий же скляний фасад, з тильного боку — ворота. За фасадом розміститься шоу-рум компаній, які представляють в Україні інтереси виробників літаків і гелікоптерів», — розповів пан Недашковський.
Зазначимо, що загальна площа тимчасового терміналу становитиме 5184 кв. м, 25% займатиме шоу-рум і 75% — інфраструктура бізнес-авіації.
Польське законодавство змінять до ЧЄ
Група польських юристів, до якої входять представники судів, прокуратури, поліції, пропонує внести низку змін до законодавства, що стосуються підготовки країни до Євро-2012 та інших спортивних заходів. Про це спільно поінформували речники судів, органів прокуратури і поліції Варшави.
Зокрема, вони пропонують внести доповнення до Кримінального кодексу РП і Закону про безпеку масових заходів — з тим, щоб розгляд справ футбольних хуліганів відбувався не тільки в судах за місцем скоєння злочину, а і в судових органах інших районів. На їхню думку, завдяки цьому можна буде уникнути переобтяження одного чи двох судів справами, які потрібно було б розглянути у стислі терміни.
Група юристів запропонувала також зобов'язати організаторів масових спортивних заходів забезпечити великі групи іноземців перекладачами. Вони мусили б передавати іноземним уболівальникам інформацію від місцевих органів правопорядку, а також допомагати у надзвичайних ситуаціях. Польські суди і прокуратури також мали б підписати угоди про співпрацю з перекладачами на період проведення спортивних заходів, зокрема й Євро-2012.
Інформується, що наступного року у Варшаві відбудуться спеціальні курси для суддів і прокурорів, які стосуватимуться обслуговування великих спортивних заходів і роботи з середовищем псевдовболівальників. З інформацією про це представників польської Феміди знайомитимуть спеціалісти головного управління поліції.
Євро дасть роботу та підвищить зарплати
Євро-2012 стане каталізатором для створення нових робочих місць та підвищення рівня зарплат. На це вплинуть інвестиції, які прийдуть в Україну під інфраструктуру чемпіонату. Так вважає директор економічних програм Центру ім. Разумкова Василь Юрчишин.
Він зазначає, що ці інвестиції буде надано під реалізацію переважно інфраструктурних проектів, що потягне за собою створення нових робочих місць та підвищення рівня заробітних плат. «Завершені інфраструктурні проекти тягнуть за собою розвиток інших видів бізнесу. Дорога — це кав'ярні, готелі, пункти обслуговування. Це все робочі місця, і переважно для малого та середнього бізнесу», — наголошує пан Юрчишин.
Він додає, що чим більше буде європроектів, тим більше потрібно буде робочої сили, що підвищить попит на працю, а відповідно, варто очікувати підвищення заробітної платні. «З приходом іноземних інвесторів повинні з'являтися нові стандарти. Вони стосуватимуться також служби побуту, сфери комунікації. А це нові кваліфікації, які потребуватимуть високої оплати праці. Окрім цього, приплив туристів спричинить попит на продукти харчування, передусім, високої якості. Вища якість — вищі зарплати», — каже економічний експерт.
Василь Юрчишин переконаний, що розвиток інфраструктури до Євро — ідеальний спосіб залучення інвестицій. «Новий інвестор — це точно нові робочі місця, а це нові кваліфікації й економічні прискорення для розвитку країни», — резюмував директор економічних програм Центру ім. Разумкова.

Олександр ТРАВЯНКА, газета «Український футбол»
www.sport.ua
Категорія: Євро 2012 | Переглядів: 471 | Додав: БОДЯНИЧ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: